onsdag, maj 21, 2008

Mitt i flytten

Vi håller som bäst på att fixa i huset, tiden räcker inte till. Vi tapetserar och målar, river och bygger upp, rensar och städar. Hela tiden dyker det upp små projekt som behöver göras innan alla grejerna kommer. Det är otroligt att det kan ta så mycket längre tid med en liten Skrutt!
Helgen gick bra, föräldrarna avlöste varandra med hjälp och det var inte svårt att hitta frivilliga till att ta lillen.
I måndags började föräldrarna jobba och vi blev själva. Då tyckte Skrutt att det var en bra idé både att få sin 7:e och 8:e tand samt det inte kunde finnas en bättre tidpunkt att börja krypa. Det går inte jättefort ännu, men alldeles för fort för att vara riktigt lämpligt mitt i en mindre byggarbetsplats.
Vi försöker så jobba på så gott vi kan, men långsamt går det, lilla Skrutt vill ha konstant uppmärksamhet av minst en av oss hela tiden. Sitta själv är värdelöst.
Hela källaren är full med skräp som imorgon ska sorteras upp och köras till återbruket, samtidigt ska vi måla garderober, sätta upp taklister, golvlister och hörnlist i Skruttens nya rum och riva ur allt som är kvar sen målningen därinne. Så ska vi försöka få undan lite så det går att bära in grejer på lördag. Fredagen är nämligen vigd åt att demontera möbler och packa klart hemma för det är inte heller färdigt. Tja vad säger man...

Ja just det, vi har lyckats bli impopulära hos första grannen också. Tanten hade tydligen delat soptunna med mannen som bodde i vårt hus innan oss och hon kom över med en stor bunt med papper från sophämtningen och undrade om vi ville fortsätta dela.
Vi tackade artigt nej med motiveringen att med en liten Skrutt så skulle vi nog fylla en tunna själv på två veckor. (Bara blöjpåsarna skulle nog lyckas med det på egen hand.)
Hon verkade inte gilla svaret och nu tycker vi allt att hon ser ganska sur ut när vi möter henne.
Trevligt.

Alltså, läget just nu: oorganiserat kaos, massor att göra, kinkig liten kille, stressad och genomförkyld mamma och en man med en ängels tålamod.
Det sammanfattar nog det hela ganska bra.

2 kommentarer:

Vickiehickietorian sa...

va kul med en liten uppdatering!
lycka till!
ta det lugnt!
det behöver inte vara helklart!
Det funkar ändå...
det är rätt skönt att hinna boa in sig lite och känna efter hur man vill ha det.
säger jag som bara väntar på att kunna få börja med nästa rum! men det är som en dominoeffekt. måte göra ett rum klart för att kunna börja med nästa...
buhuuuuu

Vickiehickietorian sa...

hej du!
jag förstår om ni har huuuur mycket som helst att göra... men hur går det?
kram