tisdag, maj 06, 2008

Byta blöjor är en pärs!

Det var en gång en liten bebis som en dag kom på att det var fruktansvärt tråkigt att ligga på rygg när man ska få ny blöja.
Mamman lägger ner honom på skötbordet, bebisen snurrar runt på mage. Mamman vänder tillbaka bebisen och lockar med en leksak, bebisen blir arg, tror du att du kan muta mig va? Han snurrar runt igen. Mamman vänder återigen över på rygg och försöker förklara att man inte kan gå med samma blöja hela dagen, de måste faktiskt bytas med jämna mellanrum. Bebisen ignorerar fullkomligt mammans fåniga argument, det är inget fel på min blöja, han försöker vrida sig runt igen men den elaka mamman kar kopplat ett grepp kring fötterna och det går inte! Bebisen blir tokförbannad och börjar illvråla! Sen bestämmer han sig för att vända sig trots att han sitter fast i sin kämpande mors grepp och går upp i brygga för att komma runt.
Mamman försöker desperat byta blöjan i farten.... och misslyckas kapitalt.
Mamman tar upp bebisen i knäet, bebisen blir nöjd och försöker stjäla mammans glasögon. Sitter och ler och pratar en stund. Mamman gör ett nytt försök, proceduren upprepas igen... och igen... och igen...
Till sist ledsnar mamman och försöker hålla fast bebisen med fötterna medan hon försöker sig på blöjbytet, detta resulterar i avgrundsvrål och imponerande akrobatiska övningar från bebisen. Mamman bryter ihop och börjar storböla. Bebisen blir häpen och tystnar. Han tittar storögt på sin gråtande mor.
Är det något fel mamma, vad konstig du är, är du ledsen?
Stackars mamma tänker bebisen, hon verkar inte må bra, han slutar vrida sig och fäkta omkring och ligger istället och tittar fascinerat medan mamman snyftande byter blöjan samtidigt som hon funderar på om det verkligen ska krävas ett mindre nervsammanbrott för varje blöjbyte.

Det händer även att mamman glömmer något och måste resa sig upp för att blöta en tvättservett eller liknande, det tycker bebisen betyder fritt fram. Blixtsnabbt vänder han på sig grabbar tag i en blöja/en tvättservett/en tub med salva/annat valfritt blöjbytarattribut som han lyckligt börjar mumsa på. Mamman samlar alla sakerna i en korg för att han inte ska komma åt dem.
Bebisen blir lycklig!
Åh mamma vad du är snäll, alla leksaker på samma ställe!
Han vänder vid första obevakade ögonblick upp och ner på korgen och ser med ett brett leende på alla servetter och blöjor som sprider sig över skötbädden och golvet medan han gnager lite på korgens ena hörn.

Mamman är rädd, hur ska det gå när han börjar krypa?
Hon ser det framför sig när hon sitter där med den kissiga blöjan i handen - bebisen som kommer farande fram genom hemmet på alla fyra med en korg i munnen, efter kommer mamman med en blöja i högsta hugg och försöker fånga det lilla monstret för att sedan även lyckas byta blöja på honom. Hur ska hon någonsin lyckas med det?

Älskade lilla skitunge tänker mamman och tittar ner på sin son, det är tur för dig att du är söt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad rolig du är!! Du skriver fantastiskt bra!

Miralin sa...

Vad snällt sagt, tack. :-)