söndag, augusti 16, 2009

Sängbyte?

När brukar men egentligen byta från spjälsäng?
Svägerskan har varit här med deras gamla tripp trapp stol och växasäng. Skrutt fullkomligt älskar stolen och nu funderar vi på att byta säng också.
R har två veckors ledighet kvar så om det skulle kärva så det skulle egentligen passa ganska bra, men är det att utmana ödet när spjälsängen fortfarande fungerar utan problem.
Vad tror ni?

2 kommentarer:

Sara sa...

Båda våra har slutat med spjälsäng när de varit ca 1,5 år.
Vi har då valt att gå direkt på fullstor säng men tagit bort benen på resårmadrassen. Dessutom har vi nattetid lagt en liten madrass nedanför under en tid tills vi märker att barnen inte trillar ner, även om det är lågt.
Det har funkat jättebra och det har varit skönt att kunna ligga bredvid och gosa/läsa.

Jess sa...

Lustigt att du skriver det :-) Eftersom Elliot är så sen (2 ½ år nu) så har spjälsängen varit självklar. Men för en vecka sedan gjorde jag iordning hans nya säng, en resårbotten utan ben. Sedan dess har han fått mysa i sängen lite då och då och sovit middag i den för att liksom vänja sig.

Igår skulle jag leda in honom till spjälsängen för natten men han tvärvände och gick till sängen istället så han visste precis vart han ville :-D Så han har sovit första natten i vanlig säng i natt :-)