lördag, juli 19, 2008

Färdiga!

Ojojoj vad det har varit intensiva dagar de senaste 2½ veckorna, vi har fixat och donat så det är inte sant. Målat huset på södersidan, samt målat och tapetserat hall och vardagsrum, men nu, nu är vi klara. Vad skönt det känns!
Klockan är 23.47 och jag har precis blivit klar med storstädning av huset, lättnaden är fysisk.
Tänk så enkelt det låter att tapetsera ett rum, det är ju snabbt ordnat, hur kommer det sig att man liksom glömmer bort (förtränger) allt trist som hör till, riva tapeter, montera ner taklister, golvlister och dörrlister, knacka bort spik ur listerna, slipa listerna, måla listerna, måla taket, tapetsera undertapeter, spackla, slipa spackel, tapetsera och måla väggarna, montera upp lister, måla listerna igen, och sen städa bort efter eländet. Så ska tavlor, hatthylla, skåp och annat elände upp. Det blir alltid ett sånt mycket större projekt än vad man tänkt sig.
Eller är det bara jag som har det så?

Lilla Skrutt har varit helt underbar när vi har hållit på. Visst det har blivit lite provsmakade tapeter och några snygga fingeravtryck, modell mini, i spacklet, men han har varit en under av snäll unge och tålamod. Glatt följt med allting vi har gjort med stort intresse och varit snäll nästan hela tiden. Tack lilla gubben, det har gjort det bra mycket enklare för mamma och pappa.
Mammasamvetet gnager däremot lite i magen, fy så tråkiga vi har varit. Men nu ska vi hitta på massa roliga saker.
Jag lovar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad skönt för er!! Jag avskyr renovering överhuvudtaget :-D Vi letar tomt för att bygga istället så slipper vi allt sånt.